backtotop

Categories: Skötsel/ Trädgård

Ibland hjälper jag privatpersoner och hyresrättsföreningar med att piffa upp deras begränsade trädgårdsytor i diverse fastigheter. Just nu hjälper jag Trollhättans stad att få de ”grönaste” fastigheter Trollhättan sett.

Jag har funderat då och då på om jag inte skulle ha lugnat ned mig med mitt brinnande intresse för allt som involverar trädgårdar, landskapsarkitektur, grönområden och dylikt. När allt kommer omkring så är det en tidskrävande hobby som kräver dedikation, tålamod, ett analytiskt sinne och gröna fingrar.

Det är inte det mest välbetalande jobbet i världen, och arbetstiderna är oftast obekväma. Plus att jag sällan tar betalt för jobb jag gör vid sidan av, som det projekt jag håller på med nu – nämligen att hjälpa Trollhättan att skapa gröna fastigheter, med en inbjudande och grönskande inramning.

Jag fick ett mail för några veckor sedan gällande detta, då Trollhättans stad nådde ut till mig och ville att jag skulle räcka ut en hjälpande hand – jag har konsulterat för diverse organisationer, kommuner och dylikt, så förmodligen hade de fått nys om mig på den vägen.

Jag sa OK, jag kan hjälpa till med fundamentala, essentiella detaljer som är lätta att implementera och administrera – små insatser hjälper oftast till otroligt mycket när det kommer till fastigheter med begränsande gröna ytor. Folket från Trollhättan verkade nöjda och såg fram emot att se min strategi och hur jag hade tänkt planera runt projektet.

Än så länge kan jag säga att det är en utmaning, men jag är precis den typen av person som gillar hinder och obstrueringar. Jag sporras av att överkomma dem och få till ett grymt resultat. Och tro mig, att vara trädgårdsmästare innebär att stöta på problem i princip varje dag och hitta kreativa, nya sätt att lösa sagda problem på.

I vilket fall som helst så är tid pengar, vilket innebär att jag måste återgå till att planera å Trollhättans vägar. Kanske delger jag mig av projektet här, kanske inte. Förmodligen inte! Men det är kul att kunna plita ned detta som ett slags journalinlägg.


Comments

There are no Comments

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *