backtotop

Categories: Övrigt/ Privat

En ganska otippad fascination som jag kultiverat på det senaste är faktiskt att köpa servetter som har trädgårdsmotiv, eller variationer på det temat, och lägga till dem i en större samling.

Ja, jag kan tänka mig att det låter rätt så skumt när jag själv läser ingressen, men på något sätt så känns det ändå så rätt. Som jag tidigare berättat, och som är ganska så plågsamt uppenbart av denna bloggen i sig att döma, så är jag fasligt passionerad när det kommer till grönska, trädgårdar, att pyssla med rabattbeskärningar, trädskötsel, räfsande av lövtyngda grönområden, ad infinitum. Därför kom det inte riktigt som någon överraskning för egen del när jag helt plötsligt insåg att jag hade börjat få dille på servetter med trädgårdar som motiv, eller som inkluderade trädgårdar, grönområden eller dylikt i bakgrunden. Och som ni kanske inser, så finns det en enorm marknad för just det motivet, eller temat, eller vad man nu vill kalla det.

Det hela började med att vi var på en bjudning hos en väninna till min käresta och hade en alldeles förträfflig afton. Det hela ramades in perfekt av att vi satt i hennes lilla mysiga trädgård och serverades bakelser som, i brist på tallrikar eller serviser (pga nylig flytt), fick ätas från vackra servetter som målade upp den typiska engelska landsbygden. Var säkert en illustration gjord från en målning från romantikens England eller något sådant. I vilket fall så förälskade jag mig totalt i de otroliga detaljerna och den nästan utopiska visionen av ett perfekt grönt landskap, och jag sa till min fru på vägen hem att jag vill köpa servetter likt den vi såg för att hjälpa min inspiration vidare.

Stackaren nickade lite förstrött eftersom hon inte delar mitt ganska intensiva intresse för detta och sa att det kanske kan vara en bra idé. Jag har sån tur att jag har en förstående människa vid min sida, som inte försöker få mig att sluta med mina dumheter för att hon själv tycker att det är korkat.

Har ni tips och råd gällande detta så kan ni gärna lämna en rad eller två! Jag tar emot säljpitchar också.


Comments

There are no Comments

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *