backtotop

Categories: Uncategorized

Vår son insisterade att vi skulle kolla på studentmössor – så då gör vi det. Förstår inte vitsen med att göra det redan nu, men det ska tydligen vara ett tryck efter studentmössor redan på hösten…

Det är början på september och vår son, Rickard, vill redan kolla på studentmössor. Jag kan inte minnas att någon någonsin varit så tidig med att kika på just studentmössor innan, men jag antar att det finns tid för allt – så även alldeles urtidigt spanande efter en huvudbonad du har när du går ut ur ett treårigt program. Jag kan inte säga att varken jag eller min fru är särskilt intresserade av det, då vi båda känt att gymnasiet endast var en transition vi var tvungna att gå igenom innan vi fick börja arbeta med det vi verkligen älskade (kom ihåg, vi visste redan tidigt vad vi ville hålla på med, därav letargin). Rickard däremot ser studenten som en kröning av en period i hans liv som han verkligen värdesätter, och det är ju svårt att säga emot; det är därför jag finner mig i att hjälpa till i sökandet efter den perfekta studentmössan för honom.

En riktig nyhet som jag dock har ett gott öga för är den ekologiska mössan som sys här i Europa och som undviker att använda material eller medel som är ovänliga mot naturen, och som ämnar att hålla ned fotavtrycken i miljön. Sådana alternativ gör mig alldeles varm i hjärtat. Jag hoppas verkligen att det blir kutym förr eller senare att alla tillverkare av studentmössor tar hänsyn till miljön under produktionen, och under tiden kan jag hjälpa initiativet på vägen genom att förmodligen övertyga min son att investera i ett ekologiskt alternativ. Hoppas att den är fashionabel nog för honom! Jag har inte någon särskild pejl på det där, nämligen.


Comments

There are no Comments

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *