backtotop

Categories: Skötsel/ Trädgård

I takt med att smekmånaden verkar vara över för ett somrigt Sverige så nalkas det lösningar för att bevara det gröna i var mans hem. En fin lösning på det vore att investera i ett växthus lagom till hösten/vintern.

Måste medge – jag är ett fan av växthus i allmänhet. Det tillåter att förlänga växters kultivationsperiod som annars skulle förgås på grund av de skiftande årstiderna. Att ha växthus innebär en större flexibilitet och underlättar för hobbyister såväl som professionella att gro riktigt spännande, goda och vackra växter i bakgården. Visst finns det skillnader på vad som konstituerar ett riktigt bra växthus och vad som signalerar att man behöver göra förbättringar på ett mindre bra växthus, men det känner jag inte för att ta upp nu – det viktiga är egentligen, som med mycket annat, att lägga grunderna för det snarast möjligt. Först efteråt kan man med lite planering omstrukturera sitt växthus och se det utvecklas till ett fantastiskt hem för de växter man vill hålla vid liv även när det blåser snålt.

Har fått ett större projekt i dagarna att bygga upp ett växthus till en kund som vill ha ett växthus modell större, och inga snedsteg kommer att tolereras i detta fallet. Det gör att det brinner i knutarna lite grann, och jag kommer förmodligen att få samarbeta med något företag som specialiserar sig på att – i synnerhet – arbeta fram passande glaslösningar så att växthuset får det bästa möjliga fönsterskyddet. Rätt fönster i växthus är viktigt för att uppnå optimal spridning av värme och tätning mot elementen utanför. Där kan jag direkt erkänna att jag inte har så bra koll, så det skulle kännas tryggt att jobba med någon som har huvudet på skaft när det kommer till sådana aspekter av växthusbyggandet.

Får se hur det blir i slutändan – har ni som väl läser några speciella tips som jag kan ta i beaktning så godtar jag det med glädje. Tills vidare!


Comments

There are no Comments

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *